Om Sirdal Fjellpark

Om oss

Hvem er vi?

Sirdal Fjellpark består av flere dyktige, initiativrike og erfarne personer fra hele verden. Totalt har vi 13 helårsansatte, og nærmere 90 ansatte gjennom et år. Alt fra skoleungdom som har sin første deltidsjobb til erfarne sesongarbeidere som kommer igjen år etter år.

Vår historie

Historien vår er lang, innholdsrik og ikke minst en viktig del av den nyere delen av historien til Sirdal som destinasjon.

Fra Ålsheia og Tjørhomfjellet til Sirdal Fjellpark

Fra gammelt av har Sirdal vært en reiselivsdestinasjon, og på 1970-tallet var det en yrende utvikling i å etablere Sirdal som en sentral vinterdestinasjon. Allerede i 1973 starter bygging og utvikling av Ålsheia Skitrekk med 4 heiser. Hele 20 år tok det før dagens varmestue sto klar til bruk. Vi spoler forbi flere års hytteutbygging og aktivitet og frem til bygging av første heis på Nyestøl og i Tjørhomfjellet som sto klar i 2004. Eierne av Tjørhomfjellet består av grunneiere med lokal forankring som ønsker å skape aktivitet og ikke minst arbeidsplasser i Sirdal. To år etterpå åpnes stolheisen i Tjørhomfjellet. Etter en god del oppturer og nedturer, forskjellige eiere og utbygging av snøanlegg og flere heiser kjøper Sirdal Eiendom AS i 2014 Ålsheia Skitrekk. Igjen blir det mulig å åpne opp mellom Ålsheia og Tjørhomfjellet. I etterkant av dette har det blitt utvidet med restaurant, overnatting og en stor satsning på sommeraktiviteter. Alt dette med et mål om å gjøre Sirdal til en helårsdestinasjon slik den er i dag. I 2023 byttet vi navn til Sirdal Fjellpark med tanken om at her er det noe å gjøre hele året – både sommer som vinter.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.